terug Een van de 265 verhalen

Ik ben als 12 jarige jongen seksueel misbruikt door mijn stiefbroer. Dit heeft hij vier jaar lang gedaan. Nu ben ik net 16 en heb het eindelijk aan iemand kunnen vertellen. Zelf weet ik niet zo goed hoe ik ermee om moet gaan. Mijn stiefbroer heeft me onder druk gezet, als ik het tegen iemand zou zeggen zou hij mijn leven zuur maken maar ik kon niet langer meer zwijgen, hij maakte mij kapot. Ik schaam me diep en voel me vies.
Hoe kan je zoiets doen bij iemand? Wat bezielt hun?
De jongen aan wie ik het verteld heb heeft me nu uit de shit gehaald, ervoor gezorgd dat ik hulp ga krijgen en dat mijn stiefbroer wordt aangepakt maar hoe ik verder moet? Geen idee. Komt vast wel weer goed, hoop ik.
Als jij in dezelfde situatie zit en dit leest.
Please, ga praten met iemand en wacht niet langer!
Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt.