terug Een van de 265 verhalen

Toen ik 14 was en een account op Netlog had, was ik vaak aan het chatten (MSN en sms) met een jongen die dezelfde trein nam en in dezelfde buurt naar school ging. Ik wist eigenlijk wel dat het een ‘bad boy’ was, vooral van attitude, niet van inborst, maar dat trok mij ook wel aan. Hij vroeg een foto en ik stuurde hem eentje in bh, naakt durfde ik niet en wist ik dat gevaarlijk kon zijn. Plots kreeg ik van een vriend een bericht ‘sta jij op Netlog?! Ben jij dat??’ en ik voelde mijn hart echt stilstaan. Ik zag mijn intieme foto online, bij één van zijn vrienden. Ik was in paniek, verbeet de tranen en belde een goeie vriend die één van de verspreiders goed kende. Ik smeekte hem om z’n vrienden aan te spreken, om mij te helpen omdat mijn leven anders stopte. Ik voelde schaamte en vooral de gedachte ‘hoe kon ik zo stom zijn, ik ben vies, ik moet van school veranderen, leeftijdsgenoten gaan mij een slet vinden’. Zegt veel over de manipulatieve mannenwereld waarin meisjes opgroeien … Ik had nog al van meisjes verhalen gehoord en zij waren altijd ‘de slet’ en moesten van school veranderen, nooit de daders zelf. Absurd. Ze haalden m’n foto offline, maar ik werd er jarenlang mee gechanteerd. Ik heb jarenlang gelogen tegen klasgenoten, beweerd dat er niets van mij rondging. Toen ik eens in de trein zat met m’n toenmalige beste vriendin, kwam één van die jongens mij chanteren “geef uw eten of ik vertel alles aan uw vriendin”. Als ik het zo neerschrijf, breekt mijn hart. Wellicht is die foto nooit verwijderd en zweeft die nog ergens rond, nu sta ik sterker, deel ik foto’s in bh zonder te moeten worden geseksualiseerd en hoop ik dat jonge meisjes hiervan gespaard blijven :(