terug Een van de 265 verhalen

Een paar jaar geleden keek ik een film met een vriend. We lagen op bed en op een gegeven moment viel ik in slaap. Daarvoor was er niks seksueels, ik zag hem als een vriend. Toen ik wakker werd zat zijn hand in mijn broek. Hoe lang dat was en wat er precies gebeurde weet ik niet. Ik denk dat ik op tijd wakker werd en er dus niet veel gebeurd is. Ik trok zijn hand terug en vroeg wat hij aan het doen was. Hij zei dat hij dacht dat het oké was omdat ik niks zei.

Ik sliep.

Toen ik het aan een gezamenlijke vriend vertelde reageerde hij heel anders dan ik dacht. Het deed hem meer dat die jongen hem niet verteld had dat wij hadden afgesproken. Toen ik het aan een vriendin vertelde zei ze dat hij het vast niet met opzet deed en hij waarschijnlijk echt dacht dat ik het oké vond.

Daarna heb ik het niet meer benoemd. Ik voelde mij niet gehoord. Waar ik het meest mee zat was de reactie van mijn vrienden. Ik heb het afgelopen jaar aan andere vrienden vertelt, die namen mij serieus en snapte dat het ongewenst contact was.

Wees nooit bang je verhaal te delen, hoe klein of groot dat verhaal ook mag zijn. Iedereen gaat anders om met situaties, en dat is niks om je voor te schamen.

Ik hoop dat we allemaal vrienden hebben en vrienden zijn die luisteren, en waar nodig onze mond opentrekken.