terug Een van de 265 verhalen

Toen ik 13 jaar oud was had ik een beste vriendin, ik vertrouwde haar met alles. Op een dag ging ze door mijn telefoon en zag ze een pikante foto. “Die moet je echt verwijderen” zei ze, “Hier kan je echt problemen mee krijgen”. Ik dacht op dat moment dat ze het beste met me voorhad en ik verwijderde de foto. Later op de avond ging zij naar huis en ik ging slapen. De volgende dag stond mijn telefoon vol met berichtjes. Ik werd gechanteerd. Ik moest naar haar toe komen in ruil voor de foto die zij stiekem naar zichzelf had gestuurd. Bang en geschrokken deed ik alles wat zei zij. Maar het maakte al niet uit, mijn naaktfoto + gezicht en adres stond op een van de grootste instagram accounts van die tijd en iedereen wist in 1 klap wie ik was. Ik werd door meerdere mensen bedreigt en op seksdating sites gezet. Ik heb meerdere malen aangifte gedaan bij de politie maar die vertelde mij dat het mijn eigen schuld was. Nu 7 jaar later worden naaktfoto’s en sextorting wel degelijk serieus genomen bij de politie. Was dat maar 7 jaar geleden.