terug Een van de 265 verhalen

Ik heb eigenlijk meerdere ervaringen gehad, zowel online als in het echt. Een foto die ik naar een vriendje had gestuurd werd vervolgens doorgestuurd toen het uit was. Daarnaast mensen die op mijn oude school roddels over mij rond verspreiden, waardoor ik  zowel op school als online heftig werd gepest en lastig werd gevallen.

Op een gegeven moment werd mijn nummer naar super veel mensen doorgestuurd, zelfs mensen die in een compleet andere regio woonden dan ik. Gasten die jaren ouder waren dan ik gingen mij lastig vallen. Doordat ik 1 keer 1 foto had gestuurd naar een “vriendje” toentertijd en er superveel verhalen over mij rondgingen, werd ik aangekeken als het makkelijke sletje. Als ik nee zei kreeg ik doodsbedreigingen op me af en werd ik alleen maar erger de grond in getrapt.

Ik heb ook een langere periode door dit allemaal een jongen gehad die mij constant ging chanteren en blackmailen, het leek haast stalking. Hij liet mij niet met rust tot ik iets met hem zou doen. Sindsdien heb ik super vaak jongens gehad die mij online gingen lastig vallen, nu soms nog steeds, omdat het natuurlijk zoveel makkelijker is om achter een beeldschermpje te doen. Jongens die blijven pushen en dwingen omdat ze vinden dat je ze iets verschuldigd bent alleen omdat je 1 foto op je Instagram hebt waar je een jurkje op draagt. Jongens die random foto’s sturen van hun piemel, jongens die vinden dat je altijd maar moet reageren omdat je anders een “high class hoer” bent en zo gaat het lijstje door en door en door.

Tuurlijk, het zijn niet alleen maar jongens die dit soort dingen doen, geslacht heeft hier niks mee te maken. Ik zelf heb wel alleen ervaringen gehad met mannen die dit deden. Meiden gaan vaak naar tegen je doen als je 1 keer iets op je naam hebt staan, terwijl ze vaak zelf precies hetzelfde doen, maar dit gewoon niet aan het licht komt. Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen kan laten zien dat het niet aan hen ligt. Ik heb heel lang met het gevoel rondgelopen dat dit allemaal mijn eigen schuld was en dat ik het over mezelf afriep, terwijl dit never nooit niet aan de orde was. Als een jongen jou lastig valt of je grenzen probeert te overschrijden, komt dit nooit door iets wat jij hebt gedaan. Deze fout ligt altijd bij henzelf, nooit maar dan ook nooit bij jou. Ik weet hoe rottig het kan zijn, op school, maar eigenlijk overal wel. Want dit is niet alleen een probleem dat zich voordoet op scholen, dit gebeurt net zo goed op de werkvloer, in de familie, overal. Ik hoop dat ik hier wat vrouwen, en mannen natuurlijk ook die soortgelijke dingen hebben meegemaakt, wat extra kracht kan geven met mijn verhaal. Dat ze weten dat ze niet alleen zijn en dat hun verhaal er net zo goed toedoet. Wat anderen ook over je te zeggen hebben, het is nooit jouw schuld. Wees niet bang om voor jezelf op te komen en te zijn wie je bent. Jij mag er altijd zijn, hoeveel mensen je ook het tegendeel proberen te bewijzen. ❤️