terug Een van de 265 verhalen

Een paar jaar geleden ben ik gecatfisht op Grindr. Een man deed alsof hij een jongen was van mijn leeftijd. Toen ik begon te twijfelen en niet meer met hem wilde afspreken, begon hij te dreigen. Ik had te laat door wat hij van plan was. Hij had mijn telefoonnummer al en ook naaktfoto’s van mij. Die zou hij naar mijn vrienden en familie sturen via Facebook als ik niet in contact met hem zou blijven. Toen ik hem toch blokkeerde werd ik door onbekende mannen gebeld en kreeg ik appjes van ze. Ze deden lacherig of waren dreigend. Ook kreeg ik rare berichten van een advocaat die me zou willen helpen om mijn foto’s van het internet af te halen. Hij vroeg daar veel geld voor. Ik bleef al die appjes en telefoontjes negeren en uiteindelijk lieten ze me gelukkig met rust. Ik was super bang en schaamde me heel erg. Ik durf niet aangifte te doen, ook al weet ik dat deze man nog steeds op Grindr zit en misschien wel hetzelfde doet bij anderen. Dat vind ik heel erg. Ik heb meteen aan mijn beste vriendin verteld wat er was gebeurd. Dat hielp enorm, want ze was super lief en zei meteen dat ik niks fout had gedaan. Die man had nooit mogen doen alsof die iemand anders was om mij te chanteren! Praat erover, dat heeft mij geholpen. Ook al schaam je je, het is veel erger om dit helemaal alleen te moeten doen.