terug Een van de 265 verhalen

Via MSN en online platformen contact met mannen gehad die meer wilden dan alleen een gesprek.
Door een aanranding op mijn 12e was ik mijn eigenwaarde volledig kwijt. Dat werd nog heftiger door een aanranding op mijn 16e.
Via MSN heb ik geflasht voor jongens/mannen die ik interessant vond, in de hoop ze zo aan me te binden en de aandacht of liefde te krijgen die ik graag wilde.
Een kennis kwam naar me toe dat hij mijn borsten ook wel eens echt wilde zien, omdat een vriend van hem een foto had gemaakt via MSN. Nooit over nagedacht dat ze dat konden doen…
Toch lukte het me niet te stoppen met aandacht zoeken op die manier. Ik had de aandacht van jongens volledig gekoppeld aan ‘dingen laten zien of uitvoeren’, zowel via Webcam als foto’s, maar ook onenightstands. Het heeft ook lang geduurd voor ik daaruit kon stappen.
De druppel was een verkrachting door mijn ex op mijn 24e. Toen wist ik dat ik volledig uit deze negatieve spiraal wilde stappen en mijn eigenwaarde terug wilde. En dat is me gelukt. Door therapie, EMDR, aan mezelf werken en erover praten zijn het nu geen trauma’s meer, maar is het een hoofdstuk in mijn verhaal.