terug Een van de 265 verhalen

Iemand heeft geprobeerd mij af te persen met naaktfoto’s. Het was een persoon die ik niet kende, maar alles leek heel echt. Ze hadden een “normaal” snapchat account met een hoge snapscore en stuurde zelf ook foto’s, zelfs in posities waar ik om vroeg. Kort nadat ik de eerste foto van mijzelf stuurde kwam er een ellenlang bericht met het dreigement en foto’s van welke contactpersonen ze van mij hadden gevonden. Er werd meteen een groep aangemaakt op instagram waarin ze dreigde de beelden te sturen. Er werd €1000 geeist. Op het moment dat ik hen blokkeerde op snapchat en instagram zijn meteen de beelden verstuurd. Waarschijnlijk in de hoop dat ik alsnog geld over zou maken. Dit heb ik niet gedaan en kort nadat ik de groep verliet, hebben zij het ook gedaan. Het enige waar ik nu nog mee zit is dat ik weet dat zij mijn contactpersonen kunnen bereiken omdat ze screenshots van die accounts hebben. Waarschijnlijk zijn ze enkel uit op geld, maar puur uit sadisme zouden ze mij alsnog kunnen saboteren en dat vind ik moeilijk.