terug Een van de 265 verhalen

Ik heb seksueel misbruik vanaf mijn 3 tot mijn 14e meegemaakt. De dader was iemand uit mijn familie. Als kind leef je dus in twee werelden. Een die uit een wereld vol met leugens en ptss bestond en de ander waarbij ik moest doen alsof er niets aan de hand was. Als kind voelde dit verschrikkelijk eenzaam, en had ik een enorm schuldgevoel. Ik voelde mij verloren. Toen ik 13 jaar oud was begon in met gebruiken van middelen, raakte ik in de problemen op school omdat ik eigenlijk boos was op de wereld omdat niemand mijn wereld begreep. Ik raakte in aanraking met verkeerde vrienden, was veel aan het vechten en dit was een pure wanhoopskreet. Nadat ik mijn verhaal bij mijn mentor had gedaan , en inmiddels toen het geheim al 10 jaar mee droeg. Geloofde zij mijn verhaal niet. Ik stond op het punt om naar de eerste beste trein te fietsen om ervoor te springen. Ik heb dit niet gedaan. De volgende dag heb ik het aan mijn moeder verteld en is er een confrontatie gesprek geweest waarin hij het misbruik heeft bekend. Wat een oplichting was dit. Toen ik terug naar school ging kreeg ik alleen maar nieuwe triggers erbij maar was ik wel begonnen aan mijn therapie traject. Dit was zwaar, daarnaast ging ik gewoon naar school en moest ik de knop omzetten om er nog iets van te maken. Gelukkig ben ik bij de juiste instanties terecht gekomen die mij op het juiste pad hebben gehouden. Ik heb een mbo opleiding afgerond en ik ben gaan werken. Ik had ooit de droom om ervaringsdeskundige te worden. Die droom heb ik waargemaakt. Inmiddels geef ik lezingen op scholen, om leraren en leerlingen bewust te maken van seksueelmisbruik, en hoe we allemaal beter de signalen kunnen herkennen. Daarnaast ben ik ook podcast maker waarin ik mijn eigen verhaal en alle momenten van vallen en opstaan in bespreek. Ik hoop dat als die dit leest of hoort je hoop krijgt dat er herstel mogelijk is na seksueel misbruik. Je bent niet alleen