terug Een van de 265 verhalen

Vorig jaar vakantie had ik aan mijn beste vriendin gevraagd of ze mijn streaks op snapchat wou bijhouden want mijn mb’s waren op. Heeft ze voor mij gedaan, maar ze heeft blijkbaar ook mee gedaan dan dat. Ze is op een of andere manier in mijn ‘Alleen voor mij’ foto’s in gegaan. Heeft alles eruit gehaald tot op de eerste foto van mijn galerij. Maanden later kreeg ik een snap van een ‘Marko Kans’ Nog nooit van gehoord. Account was ook net aangemaakt, kon je ook zien. Hij beweerde dat hij mijn foto’s had, waar ik eerst om moest lachen. Toen kreeg ik alle snaps binnen van mijn foto’s. Ik was helemaal stijf. Ik dacht ‘Hoe kan dit?!’ Mijn vriend kon het niet zijn. Zo was hij niet. Maar toen stapje voor stapje kwam ik er achter dat het mijn beste vriendin was. De manier hoe dat account typte. De telefoon waar mijn foto’s op stonden leek maar heel erg op die van haar. De enigste persoon die mij snapte dat mijn foto’s waren geleaked. Ben uiteindelijk naar haar toe gegaan en gevraagd of zij dit was ze was en het ontkennen. Heb uiteindelijk aan haar gevraagd of die ‘Marko Kans’ nog meer had gestuurd. Toen ze het aan ons wou laten zien dat ze niets meer had gestuurd was het allemaal ook weer te duidelijk. Normaal type je Marko met en C toch? Ze typte het gelijk met een K. Die fout maak je niet. Maar nogsteeds ontkennen. Uiteindelijk heeft de vriend van mijn zus, Die ICT’er is, mij hier meegeholpen. Hij kon met een klik op zijn toetsenbord zien wat er met mijn account is gebeurd vanaf dag 1 dat mijn snap account is aangemaakt. Daarmee konden we zien, IP adressen waar er mee is ingelogd, telefoons die inloggen, snaps die worden verstuurd, verwijderd of opgeslagen. Daarmee konden we zien dat zij het was. Ik heb nog nooit zo had gelachen in mijn leven. Hoe zielig moet je zijn om je BESTE VRIENDIN haar foto’s te delen? Uiteindelijk zijn we naar het politie bureau gegaan met het bewijs. We hebben geen aangifte gedaan, dat vond ik toen nog iets te ver gaan. Politie is naar haar huis gegaan en hebben met haar moeder gepraat. Die was natuurlijk helemaal in shock. Maar ze was ook boos op mij?? Ik heb hier verder niks meer over te zeggen. Alles is nu ook oké. Ben niet meer bevriend met haar maar we hebben geen ruzie. Maar tot deze dag is ze het nogsteeds aan het ontkennen.