terug Een van de 265 verhalen

Dit is van jaren terug, ik heb er nogsteeds last van. Ik heb hulp ondertussen maar het blijft heel lastig.
Ik was 10 jaar & had een slaapfeestje bij iemand thuis, een vriendin uit een behoorlijk rijk gezin.
Ik was de enige jongen daar en naast de leeftijdgenootjes waren ook de oudere zus en een vriendin van haar aanwezig. Eigenlijk was er al meteen iets niet goed, wat mij oncomfortabel liet voelen, zoals lichamelijk contact en strelingen door de oudere zus en een vriendin van haar. Ik zei hier niets van. Als jonge jongen werd mij ingebrand om heel respectvol en beleefd te zijn als je bij iemand bent en de manier waarop anderen iets doen te respecteren, al helemaal bij dit gezin omdat de wijk waar wij woonden veel negatieve stereotypes had, mijn ouders wouden laten zien dat wij geen “aso’s” waren. De thuissituatie was niet fijn & er was geen ruimte voor leuke dingen en emoties omdat die dingen niet zo belangrijk waren als geld en materiĆ«le dingen. Hierdoor heb ik het volgende stuk jaren lang opgekropt.
Ik had deze manier van denken en beleefdheid echter te zwaar tot mij genomen en liet dingen gebeuren die niet hadden mogen gebeuren.
S’nachts toen de rest ging slapen werd ik apart genomen door de oudere zus. Ze zei dat haar ouders voor ieder kind op het feestje een cadeautje hadden gekocht en dat ik de eerste keuze mocht als we nu stiekem waren. Ik glipte stilletjes maar enthousiast met haar mee, omdat haar gezin zo rijk was en ze vaker goede dingen deden voor anderen dacht ik dat de cadeaus dingen zouden zijn die ik nooit zou krijgen thuis, zoals een DS of MP3 speler.

Toen we eenmaal bij een ander losstaand gebouw op het terrein van hun waren, werd ik stilletjes naar binnen geduwd en werd de deur achter mij op slot gedaan. Ik vroeg waar de cadeautjes waren en ze wees naar een deur en liep met mij naar binnen, ook hier werd de deur achter mij op slot gedaan toen wij de ruimte in waren. Hier sliepen de oudere zus en vriendin voor hun eigen (kleinere) slaapfeestje. De vriendin ging rechtop zitten, ze had geen ondergoed aan. De oudere zus duwde mij naarvoren en kleedde haarzelf ook uit.
Wat volgde was ongeveer anderhalf uur aan misbruik. Ik wou het niet maar ik was 10, ik kon niets doen tegen 2 meiden die elk ouder waren. Toen ze eindelijk klaar met mij waren werd er mij verteld dat als ik hier ooit over zou praten, dat niemand mij zou geloven en dat ze er voor zouden zorgen dat niemand mij ooit meer zou vertrouwen. Ik werd buiten het gebouw geduwd en de rest van de nacht in de WC gezeten tot ik in slaap viel met de deur op slot.
Ik heb dus hierdoor en door mijn thuis situatie jaren in stilte geleden.
Jarenlang voelde ik mijzelf geen echte man, maar een leugenaar, ik voelde alsof ik geen waarde had en dat ik nooit wat zou zijn. Ik schaamde mij en uiteindelijk probeerde ik te geloven dat ik niet misbruikt was omdat overal waar ik keek, misbruik aan de handen van vrouwen als een nietsbestaand iets werd gezien, omdat “mannen toch altijd denken met hun penis”.
Ik had vriendjes en vriendinnen maar was doodsbang om intiem met ze te zijn of het verhaal aan hun te vertellen omdat ik dacht dat ze mij nooit zouden geloven. Hier zijn potentiƫle relaties met goede mensen aan stuk gegaan.

Seksueel misbruik kan iedereen gebeuren, en ook vrouwen kunnen de dader zijn. Ik hoop dat het verhaal over mijn ervaring helpt om dit probleem meer erkenning te geven zodat andere slachtoffers er niet zolang mee rond moeten lopen als ik.